Over de datum: Verstandig voedselverspilling voorkomen

Over de datum: Verstandig voedselverspilling voorkomen

Voedselverspilling is een probleem waar iedereen iets tegen kan doen – ook thuis. De eerste stappen – slimmer inkopen en koken – zijn makkelijk. De eetbaarheid en houdbaarheid van levensmiddelen uit je voorraad beter leren beoordelen vinden veel mensen moeilijker. Maar ook dat is goed te leren. Voedingskundigen Martin van der Gaag en Thomas Volman schrijven daarover in hun rubriek Over de datum (op pagina 61) in het tijdschrift Genoeg.

Over de datum: Verstandig voedselverspilling voorkomenBekijken en besnuffelen

In deze avondvullende interactieve workshop leren zij je niet alleen hoe je verspilling tegengaat, maar ook wat voedselbederf is, wanneer dat gevaarlijk is, hoe je dat voorkomt en wat je nu precies hebt aan de houdbaarheidsdatum. Kortom: Hoe je verstandig met eten omgaat terwijl je toch zo min mogelijk weggooit. Alle vragen zijn welkom. Voorbeeldlevensmiddelen om te bekijken en besnuffelen zijn aanwezig; de deelnemers wordt bovendien gevraagd (oude) levensmiddelen uit hun voorraad mee te nemen waarover zij vragen hebben. De presentatoren durven (bijna) alles te proeven en te beoordelen.

Over de datum: Verstandig voedselverspilling voorkomenPraktisch

Kosten: € 100 plus reiskosten.
Avondvullend: De workshop duurt twee uur. Op verzoek is ook een korter of langer programma bespreekbaar.

Programma boeken

Mail naar Martin van der Gaag via gaag@xs4all.nl

Naar alle programma’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *